Stor rejselyst belønnes: Norwegian åbner ti nye ruter

Man kan nu komme til blandt andet Bologna og Porto for billige penge.

 

Når man fremover skal flyve med Norwegian, bliver der lidt ekstra at vælge imellem. Fra sommersæsonen 2023 flyver Norwegian rejseglade danskere til ti nye destinationer i Europa. Det skriver luftfartsselskabet i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om disse destinationer:

  • Italien: Bologna, Palermo og Napoli
  • Spanien: Madrid og Tenerife
  • Frankrig: Bordeaux
  • Storbritannien: Manchester
  • Portugal: Porto
  • Kroatien: Pula
  • Litauen: Vilnius

 

Ud over de nye destinationer vil selskabet skrue op for antallet af afgange ved eksisterende ruter. Det gælder blandt andet Tjekkiets hovedstad Prag, som længe har været en attraktiv by for turister. Her vil der i stedet for fem afgange ugentligt være ni ugentlige afgange.

 

Dermed bliver kapaciteten i Københavns Lufthavn øget med 450.000 sæder i april til oktober.

 

Stor rejselyst

At rejse er at leve, og derfor vælger mange at bruge deres hårdt tjente penge på en tur til Italien eller Frankrig. Nogle tager den klassiske vej og sparer op ved at arbejde, mens andre spiller på 20Bet ved siden af arbejdet for at vinde penge via sportsvæddemål. Det er i hvert fald en måde, som nogle bruger, hvis de føler, det går lidt sløvt med opsparingen.

 

For årsagen til, at Norwegian nu åbner nye ruter, er, at selskabet har mærket en øget rejselyst. I pressemeddelelsen siger koncerndirektør Magnus Maursund, at de i sommeren 2022 har oplevet en høj rejselyst, og at de derfor forventer, at den udvikling vil fortsætte næste sommer.

 

Usikkert udbud

Men det er dog lidt dristigt at åbne nye ruter og dermed øge udbuddet for de rejsende, udtaler aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen til Berlingske. Han siger, at det er et usikkert 2023, vi kigger ind i. Det skyldes blandt andet inflationen, som gør, at danskerne har færre penge mellem hænderne. Så selv om forbrugerne måske har lyst til at rejse, så er det ikke altid, at privatøkonomien kan tillade det, siger aktieanalysechefen.

 

Samtidig var nogle af ruterne også flyruter, som Norwegian udbød inden coronapandemien, hvor størstedelen af flybranchen var hårdt presset. Efter coronapandemien lå Norwegian ligesom mange andre flyselskaber nærmest i ruiner, men nu har de fået nedbragt gælden, så de er kommet tilbage og kan komme tilbage til niveauet inden pandemien.

 

De mest populære destinationer

Nogle af de nye ruter, som Norwegian har valgt, taler også ind i diverse trends. Blandt andet er Porto, en havneby i Portugal, blevet kåret som verdens førende bydestination i 2022. Tidligere har den også fået anerkendelse for både at være en budgetvenlig og romantisk by – så en perfekt by til det studerende par.

 

Den smukke by Pula i Kroatien er også velbesøgt. De uspolerede naturlige omgivelser og smukke hav er noget af det, der hvert år tiltrækker mange turister. Samtidig byder Pula også på kulturelle tiltag som vinfremstilling og fiskeri.

 

Men der er trods alt nogle destinationer, som danskerne og resten af verden altid er glad for at besøge. Her er top tre over de tre mest besøgte byer i 2022:

 

  1. Bangkok
  2. Paris
  3. London